fredag 18 mars 2011

Gammalt och nytt från docksängsmålaren

Den här veckan har jag utökat arbetstiden med en timme per dag. Med en halvtimmes lunchrast blir mina arbetsdagar nu betydligt längre än tidigare. Det känns. Jag är ovanligt trött i kväll... och något frustrerad över det faktum att allt tar tid, att jag måste gå genom den här processen med babysteps. Jag får påminna mig om vetenskapliga fakta, att den typ av depression jag drabbats av faktiskt gör skada på hjärnan. Det går kanske aldrig att helt komma tillbaka till den jag en gång var, kanske får jag leva med vissa men av sjukdomen, och självklart måste jag acceptera detta, men jag är inte alltid okej med tanken.

Jag har i alla fall äntligen hittat tillbaka till lite arbetslust och skaparglädje igen, efter flera veckors stiltje på jobbet. Jag har inte kunnat koncentrera mig alls efter mitt fall i trappan, och mitt humör har varit väldigt svajigt. Men nu i veckan har jag målat den efterlängtade döskallesängen (som för evigt ska stå utställd på ame) och så har jag dekormålat en liten barnpall, och börjat skissa på en ny skapelse med riddartema :-)

Sen tror jag inte att jag har visat de här gamla godingarna:
Ame:s stadiga klippa Mamma M har sytt madrasser och bäddset, utan henne hade det varit bra trist ;-)

Trots vinterns plötsliga och oväntat kraftfulla comeback i morse så lyckades inte ens två decimeter snö gömma de vårkänslor som något oanat har poppat upp inom mig. Jag håller Adele till viss del ansvarig. Övrigt är nog bara helt vanlig (o)hederlig galenskap.

För faan, Viveka Andebratt, NU vill jag leeeva!

6 kommentarer:

 1. JÄVLAR va fina sängar,du är sååå jävla duktig.
  Martin är också impad.
  Puss♥

  /B-B

  SvaraRadera
 2. Äääsch då! Nu blir jag nästan lite generad :-) Puss på er, sötaste muminfamiljen!

  ♥ ♥ ♥ ♥ (ett till er var)

  SvaraRadera
 3. Så fina allihopa!!! Finns någon av dem kvar? Tänkte ifall man fick köpa, om du fina Pia kunde ta med en hem till byn nästa gång du åker dit...:) Tokgillar den svarta med döskallarna på!! Skulle inte vara dum till systersonen Wilgot eller någon av systerdöttrarna för den delen :) Så himla duktig du är, sådär skulle inte jag kunna måla!
  kram

  SvaraRadera
 4. Tack Madde, vad glad jag blir! Började måla lite smått i höstas, fullt medveten om att jag egentligen inte kan, men folk har sagt så mycket snällt att jag har fortsatt :-)
  Tyvärr får vi inte sälja dem, de skickas till barnhem i Lettland... Annars hade du självklart fått speciallevereans ;-)
  Men jag skulle gärna ha detta som ett litet sidoprojekt, så jag håller dig informerad ;-) Kram!

  SvaraRadera
 5. Du MÅSTE börja med detta !! De är helt UNDERBARA.. OM jag haft mindre barn hade jag stått och bankat på din dörr tills du målade sängar till dem !!!!!

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Tusen tack för de orden Pernilla! :-) Ja, vi får se vad som händer framöver, i mitt nya liv, soon to come. Börjar ana att livet faktiskt består av möjligheter ;-)
  Kram på dig!

  SvaraRadera