onsdag 30 juni 2010

Sommarplåga...

Det går rykten om att det ska bli varmt till helgen. Väldigt varmt. Jag tittade på väderprognosen nu, och hon, den norska ni vet, bekräftade det jag fasar för... Det blir över 30 grader varmt i helgen. Och den temperaturen kan komma att gälla även i början av nästa vecka...

Jag avskyr värme. Jag hatar att svettas. Jag mår illa av högtryck, hetta, värme. Usch. USCH.

Jag vet att människor har längtat efter det här, jag vet att obegripligt många människor älskar att leka reklamfilm på stranden, dina färger var blå, tugga Nisses tuggummi eller grilla en korvjävel - jag vet.

Det är inte populärt att klaga på värmen. Men jag klagar inte på kylan. Jag klagar inte när det blir höst, vinter eller vår. Så jag ger mig själv rätten att klaga på den enda årstid jag inte tycker om - årstiden som kväver mig och smälter min hjärna.

Över 30 grader. Det är sjukt. Det är feber. Var finns Iprenmannen när man behöver honom?

2 kommentarer:

  1. Håller fullständigt med dig!!! Jag gillar INTE heller värmen! Tackar vet jag HÖSTEN. Börjar faktiskt redan lukta efter höstvindarna...Kommer då att sitta vid min brevlåda o vänta på vykort från dig.........

    SvaraRadera
  2. :-) Invånarna här i stan varnar mig för hösten, och säger att då är det stendött här, inte en människa ute. Jag har sagt till dem att i höst kommer de i alla fall att se en lycklig människa ute på gatorna! LÄNGTAR!!!

    SvaraRadera