fredag 20 maj 2011

Dementi

Prins Daniel är i Ockelbo och äter pannkakor. Ja vadå då, det är ju sånt som vi prinsar gör, måste det skrivas artiklar om det?
"Så gjorde de upp en eld och stekte plättar som de åt upp efterhand som de blev färdiga, det enda riktiga sättet att äta plättar".
Citat ur Tove Janssons "Kometen kommer",
helgen till ära, slutet är nära!

Jag ber om ursäkt om jag skrämt upp någon med detta domedagsdravel.
Det var inte min mening, men blodet i mina ådror innehåller en i bland besvärande hög halt av ironi.
För att försöka gottgöra ger jag ett tänkvärt citat ur "Muminpappans memoarer"
(Tove Jansson är min husgudinna om nu någon har missat detta, och följande är så vackert och klokt att jag måste kamma ner mina armhår)

"I öster klarnade himlen i väntan på att solen skulle gå upp. Hon var färdig att komma, om några minuter var natten slut och allt kunde börja om från början igen.
En ny port mot det Otroliga, det Möjliga, en ny dag där allting kan hända om man inte har något emot det."

...om man inte har något emot det...

Underbara älskade Tove

2 kommentarer:

  1. är katten på bilden en tidigare reinkarnation av Rah?? En klok och speciell kvinna som ger oss mycket bara genom sina bilder och sitt språk. verkar som det är en dynamisk rörelse i ditt språk och som att du ändå trivs att vara fri fast det gjorde ont när banden gick av. Kram från fru Gran (den kortare)

    SvaraRadera
  2. :-) Det ser onekligen så ut! Rah-pissar drar sig nog till muminfolk ;-)
    Jag hoppas, kära fru Gran, att det är sant som jag hört att jag om en vecka kan glädjas åt ditt sällskap här på Hispan! Och apropå banden.... Om man klipper trådarna på en marionettdocka rasar hon i hop en hög... men om man ger henne lite tid tror jag hon snart tröttnar på att ligga där och vara livlös, och då ska du se att hon bestämmer sig för att hitta ett eget sätt att gå. Valet är fritt, Prinsen är fri och övar sig som bäst på att styra (och gå) alldeles själv :-) KRAM!

    SvaraRadera