måndag 20 september 2010

En svart dag

Vaknar till en ny istid. Det är om möjligt ännu värre än för fyra år sedan. På den högra sidan har vi nu inte bara det isande blå... där har även dödens nattsvarta skugga sänkt sig över alltsammans.

Om en liten stund ska jag gå till AME. När vi skildes åt i fredags hade vi fortfarande något slags litet hopp om en ljusning... Vi som inte kvalar in, vi som inte klarat pressen, vi som inte har det stora kapitalet, vi som inte kunnat gå över lik för att ta det vi vill ha, vi som hamnar lägst på värdeskalan när borgarna regerar, raljerar, redigerar...

Vad säger man i dag?
Vad säger jag till de, som liksom jag, är långtidssjukskrivna och redan drabbade av den iskalla och totalt omänskliga politik som förts i fyra långa år?
Vad säger jag till deltagare som tvingats fly sitt krigshärjade land, när vi i natt har släppt in den värsta tänkbara ohyran i vår riksdag?

Jag skäms över att vara svensk.
Jag är inte skyldig till det här resultatet, jag gjorde vad jag kunde för ett mänskligare Sverige, men det räckte inte.
Nu sitter rasisterna, nazisterna, precis där de vill vara.

Det djuriska vrålet från deras valvaka fick blodet att frysa i mina ådror...

Jag är ledsen
och jag är rädd
och jag vill inte tro att det här är resultatet av svenska folkets innersta önskan.

Jag vägrar tro det.

4 kommentarer:

 1. Men det är det ju faktiskt? Och vi har, precis som du säger, förmånen att få rösta DEMOKRATISKT. Det här är vad Sveriges befokning tycker. Därmed inte sagt att det nödvändigtvis är vad jag personligen tycker. Sverige har gått till val, och så här tycker vi. Det kallas demokrati.

  I samma anda tycker jag att det vore odemokratiskt av de övriga riksdagspartierna att vägra ett samarbete med Sverigedemokraterna. Dom har tagit sig in i Riksdagen med hjälp av svenska folket, i ett demokratiskt val. Om man inte vill att de ska få inflytande så är det bättre man bekämpar dem med bättre politik än vad de har.

  //Ullis -- Rött hjärta, idag med svart sorgkant

  SvaraRadera
 2. Jag väljer nog ändå att tro att detta är ett missnöjesparti, att de flesta rösterna kommer från folk som inte fattar vad de röstar på, utan bara röstar för att vara emot. Jag vägrar tro att detta är genomtänkta röster, av människor med en ideologi så långt från min egen... Så FÅR det bara inte vara.

  Idioterna som nu tagit sig in i riksdagen ska bekämpas, precis så som du säger. De borde inte ha en chans. Men vad vet jag om hur det ser ut där ute i landet... Man börjar ju undra.

  SvaraRadera
 3. Självklart är det ett missnöjesparti. Och en stor del av dessa missnöjesröster hade kunnat förhindras ifall de andra partierna hade velat diskutera "vissa" frågor, tex. invandrings- och flyktingpolitiken. Istället valde man att försöka tiga ihjäl den debatten och SD blev det enda parti som vågade diskutera frågan öht...

  Jag fick valreklam från SD med posten och jag har faktiskt läst den också. De har en hel del bra punkter som jag tror många håller med om, men "kostnaden" (om man kan uttrycka sig så) för de förändringar de vill genomföra står inte i paritet med vad de vill uppnå. Tycker jag.

  Att vilja diskutera är inte samma sak som att vilja diskriminera. Det tycker jag både media och de andra partierna kunde tänkt lite på innan.

  Men...jag tycker samtidigt inte man behöver dra för stora växlar på det faktum att SD kommit med i Riksdagen. Jag tror ärligt talat inte de kommer att få särskilt stort inflytande.

  //u

  SvaraRadera
 4. Under den putsade fasaden döljer sig ett nazistparti... spelar ingen roll att de tar på sig kostym och går kurser i retorik. Mig skrämmer de skiten ur....
  Självklart kan de formulera ett valmanifest som går hem i stugorna. Här kommer ett parti som erbjuder sig att städa upp på gator och torg och lovar att gamla tant Elsa ska få det så himla gott i sin ålderdom och våga sig ut med sin fina rullator. Här kommer inga svarta våldtäktsmän och tar dina löständer i från dig...
  För problemet är väl invandringen?
  Nu blir jag elak och ironisk, I know, men i dag är jag rädd och arg, och skulle gladeligen stötta ett parti som erbjöd sig att rensa upp mina gator och mina torg så att JAG vågar mig ut med min flickvän utan att vara rädd!
  Att spela på människors rädsla är ett bra gammalt trick.
  Jag vill bara inte att människor med så skrämmande ideologi ska sitta så högt upp på maktstegen.
  Jag vill inte!

  SvaraRadera